Milyarlarca kullanıcısının olduğu, anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ın, bu sıralar en çok kafamıza takılan özelliklerinden biri sohbeti dışa aktarma özelliği. Basit tabirlerle ve anlamanız için açıklama ile;
Dışa aktarma: Yıllarca, aylarca, günlerce işlemiş olduğumuz verilerin (Yazışma, fotograf, video, etc) kaybolmaması ve anlık verilerin işlendiği yerden, başka bir güvenli yere yedek olarak aktarılmasına denir. Kullanım amacı sadece yedek dışında; Anlık cihaz değişikliği ve diğer arşivleme amaçlıda kullanılmaktadır.
faqphone.com
Dışa aktarma yani yedek alma, günlük hayatımızda her zaman kullanmamız gereken oldukça işinize yarayacak bir ihtiyaçtır diyelim. Whatsapp ve diğer uygulama işlemlerin de dışa aktarma yaparak yeni daha taze bir başlangıç yaparak tüm yükünüzden ve cihazınızın donma kasma gibi sorunlarından bir nebze kurtulmuş olacaksınız. Whatsapp tüm verileri otomatik olarak cihazınıza kaydetmektedir. Günlük kaydedilen bu veriler(yazı,resim,video,sistem, vs) aylarca, yıllarca birikince büyük ölçüde bir yük ile telefon hafızamızda ve diğer telefon işleyişinde donmalara sebep olmakta. Bunun için dışa aktarmanın azda olsa önemini anlamış olursunuz.
?Whatsapp’ta sohbetler dışa nasıl aktarılır?
Whatsapp sohbet geçmişlerini cihazımızda günlük olarak yedek aldığını ve cihazımıza aktarıldığını söylemiştik, whatsapp bunun dışında alınan yerel yedekleri bulut sunuculara dışa aktarmak içinde bizden yetki istemektedir. Vereceğimiz yedekleme zamanına göre istediğimiz bir bulut sunucuya düzenli olarak yedek alınmaktadır. Bu işlemi cihazımıza ve işletim sistemimize göre yapmakta.
Whatsapp’ın dışa aktarım yapabildiği bazı bulut depolama alanları;
- GoogleDrive (Android)
- İCloud (Apple)
- OneDrive (Windows mobile, android)
Dışa aktarımı ve yedeklemeyi her zaman el ile isteğe göre yapabileceğinizi unutmayın.
?Android ve iPhone’da bir sohbeti dışa aktarma (e-posta vs)
Android’de #bir sohbeti dışa aktarma;
- Dışa aktarmak istediğiniz sohbeti açın,
- Sohbet Penceresinden (grup dahil)
- Menü>
- Diğer>
- Sohbeti Dışa Aktar
- Medya ekle veya medya ekleme seçeneği ile devam edin
Daha sonra seçimlerinize göre .txt formatında bir dosya oluşturulacak. Bu dosyayı ister mail yoluyla ister diğer paylaşım seçeneklerini (telegram, messenger vs) kullanarak gönderim mümkün.
İPhone’da Bir sohbeti Dışa aktarma;
- Dışa aktarmak istediğiniz Whatsapp konuşmasını seçin
- Kişinin ismine ve grup konusuna dokun
- Buradan Sohbeti Dışa Aktar’a dokunun
- Gelen seçeneklerden Medya ekle veya Medya olmadan Seçimi ile devam edin
- Göndermek istediğiniz paylaşım seçeneğini kullanarak (mail veya diğer paylaşım kanalları) devam edin
Önemli: Whatsapp bir sohbeti dışa aktarma seçeneğini e-posta formatına göre uyarladığından, en fazla 40.000 mesaj kapasite ile gönderebilmekte. Bu duruma medya dahil edilirse 10.000 güncel son mesajı .txt formatına çevirir.
1 Comment
Ben mesajlarını çıkarmak istiyorum ama 40 bin mesajdan fazlası lazım ne yapmalıyım